سئو

موتورهای جستجو یکی از بخش‌های بسیار مهم در وب‌گردی اینترنت به حساب می‌آید. گوگل معروف‌ترین و پربازدیدترین موتور جستجوی اینترنت است که عبارت گوگل کردن بر اساس همین اعتبار در فرهنگ مردم جا افتاده است.

سئو چیست؟

خدمات سئو را می‌توان مجموعه‌ای از خدمات و اقداماتی دانست که در صفحات سایت و یا در بیرون آن‌ها انجام می‌گیرد تا وب سایت شما در نتایج جستجوی کلمات کلیدی مرتبط با کسب‌وکار شما در رتبه‌های بالاتری به نمایش در بیاید.

مجموعه فعالیت‌هایی که معمولاً در سئو انجام می‌شود عبارتند از:

  • بررسی کلیدواژه‌ها، تحلیل رقبا، پیاده‌سازی موضوعی و تولید محتوا
  • بررسی موضوع فعالیت، خدمات و کالا، آنالیز رقبا، شناسایی و کشف بهترین کلمات کلیدی
  • بهینه‌سازی ساختار سایت و اصلاح چیدمان صفحات و لینک دهی صحیح داخلی
  • رفع مشکلات فنی سایت و افزایش سرعت آن
  • تولید محتوای باکیفیت با عناوین جذاب، پر مخاطب و مورد پسند گوگل
  • تولید و آپلود محتوا براساس یک برنامه زمانی منظم و پایدار
طراحی سایت و فروشگاه
تحقیق کلمات کلیدی

تحقیق کلمات کلیدی

یکی از مراحل ابتدایی و مهم در سئو، مربوط به تحقیق کلمات کلیدی است، که استراتژی ما را برای تولید محتوا و لینک سازی تعیین می‌کند. کارفرما می‌تواند نقطه خوبی برای بیرون آوردن لیست کلمات کلیدی باشد. اما آیا این لیست کفایت می‌کند؟ به وضوح پاسخ منفی است. به تجربه موارد فراوانی یافت می‌شود که کلمات مد نظر کارفرما به هیچ‌وجه محبوبیتی در بین جستجوکنندگان در گوگل ندارند. پس عاقلانه نیست که وقت و سرمایه زیادی برای کلماتی صرف شود که اصلاً جستجویی ندارند و یا خیلی کم سرچ می‌شوند. ممکن است کارفرما از اینکه برای کلمات مدنظر خود، رتبه یک گوگل را کسب کرده، خوشحال و سرمست باشد اما بعد از مدتی ببیند که نرخ تبدیل به فروش برای کسب‌وکارش بسیار پایین است. این همان نقطۀ اشتباهی است که مسیر آن از ابتدا به بیراهه ختم میشده و تنها منابع کارفرما را از بین برده است. راه حل این مشکل، مسیر موازی‌ای است که سئوکار در کنار روش قبل می‌پیماید و اقدام به تحلیل و بررسی رقبا و تحقیق کلمات کلیدی از طریق ابزارهایی مانند گوگل، جت سئو، ahref و غیره می‌کند. با این تحلیل، لیست کاملی از کلمات مهم و کلیدی که مردم در گوگل جستجو می‌کنند به دست می‌آید و از این به بعد می‌توان با توجه به نوع فعالیت کارفرما و حجم جستجوهای مردم، اقدام به سرمایه‌گذاری بر روی کلمات کرد تا رتبۀ آن‌ها در نتایج گوگل بهبود بخشیده شود. درنهایت بعد از مدتی گزارشات سرچ کنسول گوگل، تغییراتی در لیست کلمات کلیدی ایجاد می‌کند و این فرآیند دائماً ادامه پیدا می‌کند.

خطرات ناشی از کیورد ریسرچ اشتباه و انتخاب کلمات کلیدی نادرست، برای کسب‌وکارها بسیار سنگین تمام می‌شود. زیرا نه تنها این موضوع وقت و هزینه زیادی گرفته، بلکه برای اصلاح آن نیز باید مدت زیادی را صرف کنید تا روند اصلاح شود. برای رفع این خطر پیشنهاد می‌شود از گوگل ادز برای چند روز استفاده کنید و کلمات کلیدی را با اطمینان از آن استخراج نمایید.

آنالیز و تحلیل رقبا

یکی از مهمترین کارهایی که در ابتدای سئو باید انجام شود، تحلیل و آنالیز اطلاعات رقبا است. این رقبا حداقل چندین سال تجربه بیشتری از ما در دنیای اینترنت دارند و ما می‌توانیم با کسب اطلاعات و تجارب آن‌ها، آزمون و خطا را کنار گذاشته و مسیر درست را طی کنیم. بعد از دریافت الگوهای مناسب از کسب‌وکارهای رقیب، باید آن‌ها را تحلیل کرده و برنامه‌ای جهت پیاده‌سازی آن‌ها و سپس مراحلی برای پیشی گرفتن از رقبا را در نظر بگیرید. در اینجا رقابت بر روی گرفتن جایگاه بالاتر در نتایج جستجو است. هر چه که این جایگاه بالاتر باشد، نرخ تبدیل نیز به شرط اینکه سایر موارد هم درست برنامه‌ریزی شده باشند، بالاتر می‌رود. ممکن است بگویید هیچ شناختی از رقبای خود ندارید! یافتن آن‌ها کار سختی نیست، فقط لازم است چند مورد از کلمات کلیدی حوزه خود را گوگل کنید، چند جایگاه اول، رقبای جدی شما هستند. بعد از شناخت این رقبا نوبت به تحلیل اطلاعات آن‌ها از طرق مختلف می‌رسد. جمع‌آوری و تحلیل این اطلاعات یکی از تخصص‌های سئوکار است که می‌تواند با توجه به وسعت حوزه، در طول یک تا دو هفته این کار را انجام دهد.

تحلیل رقبا

سئوی تکنیکال

سئوی فنی یا سئوی تکنیکال سایت، یکی از مهمترین مواردی است که بسیاری اعتقاد دارند قبل از شروع هر چیزی باید اقدام به انجام آن داد. سرعت سایت، بهینه و ریسپانسیو کردن نسخه موبایل، بهینه سازی و فشرده سازی کدهای css و جاوا اسکریپت، رعایت نکات دستوری html، تعیین ساختار نام‌گذاری صفحات، ساخت سایت مپ، پیکربندی فایل robot.txt، حذف پیوندهای خراب، پیاده سازی ssl، بررسی ریدایرکت‌ها، استفاده از کش و cdn، پیکربندی بردکرامب و بسیاری از موارد دیگر، همه و همه از قسمت‌های سئوی تکنیکال به حساب می‌آیند. وجود ایراد در هر یک از موارد بالا می‌تواند به میزان زیادی شما را از دور رقابت حذف کند. تجربه نشان داده بسیاری از سایت‌ها و فروشگا‌ه‌های ایرانی به سئوی فنی اهمیت زیادی نمی‌دهند و به همین دلیل رعایت آن توسط شما می‌تواند یک مزیت رقابتی نسبت به سایر رقبا باشد. در موارد زیادی دیده شده، سایت‌هایی که به سئوی فنی و تولید محتوا اهمیت می‌دهند، بدون پرداخت هزینه‌های گزاف بابت لینک سازی خارجی، توانسته‌اند جایگاه‌های بسیار خوبی در گوگل را بدست آورند.

لینک سازی داخلی و خارجی

یکی از پارامترهای مهم و تاثیرگذار در سئو، لینک سازی داخلی و خارجی است که شما از طریق آن به گوگل سیگنال ارسال می‌کنید که چه صفحاتی از سایت شما با چه عبارات کلیدی، تارگت شده‌اند. البته غیر از این مورد، لینک سازی خارجی مزایای دیگری نیز دارد و از طریق آن می‌‎توان اعتبار صفحات خودتان را بالا ببرید. اگر بتوانید در بحث تولید محتوا قوی عمل کنید، این لینک سازی خارجی به صورت طبیعی اتفاق می‌افتد، حتی این لینک سازی ممکن است در شبکه‌های اجتماعی توسط خودتان و یا دیگران نیز صورت بگیرد، در غیراینصورت مجبورید به مانند بیشتر سایت‌ها به سراغ روش‌های کلاه سیاه و دریافت بک لینک رایگان و یا پولی بروید. رپورتاژ خبری یکی از نمونه‌های دریافت بک لینک است که در چند سال اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است. لینک سازی نیاز به یک استراتژی دارد که باید دائماً آن را به‌روزرسانی کنید و با احتیاط کامل آن را طی کنید.

لینک سازی داخلی و خارجی
سئوی محلی

لوکال سئو یا سئوی محلی

سئوی محلی یکی از پایه‌های قدرتمند بازاریابی دیجیتال است که متاسفانه به دلیل جبر جغرافیایی، به میزان زیادی از آن محروم شده‌ایم. گوگل مای بیزینس امکانی است که تمامی کسب‌وکارها می‌توانند در آن ثبت نام کرده و بیزینس خود را در نتایج جستجوی کشور خود، در دید عموم قرار دهند. این قابلیت به میزان زیادی بر رونق کسب‌وکار شما به صورت محلی تاثیرگذار است. اما همان‌طور که گفتیم در ایران از این قابلیت محروم مانده‌ایم، اما همچنان درب‌های گوگل مپ بر روی ما باز است و می‌توانیم از طریق آن اقدام به سئوی محلی کنیم.

قسمتی از سئوی محلی با کلمات کلیدی ارتباط تنگاتنگی دارد و آن بخشی است که با کاربرانی مواجه می‌شویم که از طریق جستجوی کلمات کلیدی خاص، اقدام به جستجوی بیزینس‌های اطراف خود می‌کنند. برای مثال کاربری که در تهران‌پارس ساکن است، احتمالاً برای خرید موبایل سرچ می‌کند “خرید گوشی موبایل در شرق تهران” و یا کاربری که در شیراز است سرچ می‌کند “خرید گوشی موبایل در شیراز”. این موارد کیوردهایی هستند که اتفاقاً بسیار پرکاربرد و پرجستجو می‌باشند و این قسمت دریای آبی بزرگی است که بسیاری حتی به آن فکر نیز نکرده‌اند و شما با حرکت به سمت آن، می‌توانید یک گام از دیگران جلوتر باشید.

تحلیل تکنیکال سرچ کنسول گوگل

سرچ کنسول گوگل محلی است که کارفرما و سئوکار می‌توانند نتیجه و خروجی فعالیت‌های سئوی خود را مشاهده کنند. در این پنل، میزان ایمپرشن، کلیک‌ها و جایگاه کلمات کلیدی را خواهید دید. اما این خروجی صرفاً برای دیدن موفقیت و یا عدم موفقیت فعالیت‌ها نیست. سئوکار باید بتواند تمام داده‌های موجود در این کنسول را تحلیل کرده و با مقایسه آن با دوره‌های گذشته، استراتژی آینده را تعیین نماید. باید در اینجا مشخص شود که صفحات شما برای چه عبارت‌هایی ایندکس شده‌اند، آیا این ارتباط درست است یا خیر؟ در چه مواردی نیاز است اقدام به تولید محتوای جدید شود؟ چه صفحاتی کارایی ندارند و باید اصلاح شوند؟ باید بیشتر روی چه کلمات و صفحاتی کار کرد و چه صفحاتی نیاز به توجه بیشتر ندارند؟ این آنالیز و تحلیل‌ها که به ساعت‌ها وقت و تفکر نیاز دارد، تنها از خروجی سرچ کنسول گوگل بیرون می‌آید و می‌تواند تاثیر شگفت انگیزی بر آینده کسب‌وکار شما داشته باشد و باید اهمیت ویژه‌ای به آن داد.

مقالات مرتبط:

سئو و دیجیتال مارکتینگ

آموزش سئو و الگوریتم های گوگل

آموزش سئو و الگوریتم های گوگل

چگونه گوگل یک عبارت در صفحه را ایندکس می‌کند؟

چگونه گوگل یک عبارت در صفحه را ایندکس می‌کند؟

ساب دامین یا ساب دایرکتوری؟ کدام برای سئو بهتر است؟

ساب دامین یا ساب دایرکتوری؟ کدام برای سئو بهتر است؟

نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟

از طریق فرم زیر با ما در ارتباط باشید

درخواست مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره رایگان، اطلاعات خود را وارد نمایید تا در اولین فرصت از اکتوبیت با شما تماس گرفته شود.