شبکه WAN نرم‌افزار محور

SD-WAN یکی از تکنولوژی‌های جدید شاخه‌ی مجازی سازی و زیرمجموعه‌ای از تکنولوژی SDN می‌باشد که همان مزایا را در خصوص راه‌اندازی و مدیریت شبکه‌های WAN و نیز در راه‌اندازی و مدیریت شعب سازمان مهیا می‌کند.

با استفاده از SD-WAN تمامی تجهیزات سخت افزاری مورد نیاز برای ارتباطات بین شعب، مراکز داده و ابرهای خصوصی و عمومی، به شکل انتزاعی در آمده و از یک معماری مجازی استفاده می‌شود. دیگر نیازی به خرید سوئیچ‌ها و روترهای گران قیمت نیست و به‌جای آن‌ها می‌توانید از سوئیچ‌های ارزان قیمت white-box استفاده کنید.

در تکنولوژی SD-WAN بیشتر تمرکز بر روی کاهش هزینه‌ها و همزمان افزایش بهره‌وری است و این هدف از طریق استفاده از لینک‌های ارزان قیمت به‌جای خطوط leased line گرانقیمت، قابل دستیابی است و این در حالی است که تکنیک‌های بهینه سازی WAN تنها بر بهبود فرآیند تحویل پکت‌ها متمرکز هستند.

sdwan چیست

البته یک SD-WAN می‌تواند از تمام تکنیک‌های بهینه سازی WAN نیز در ساختار خود به‌صورت جداگانه یا در کنار هم استفاده نماید و امروزه بسیاری از شرکت‌ها این قابلیت‌های موجود در شبکه‌های WAN را به محصولات SD-WAN خود افزوده‌اند.

فناوری SD-WAN به دو شکل سخت افزاری و یا نرم افزاری برای برقراری ارتباط بین شبکه سازمان‌ها و یا شعبی که از لحاظ جغرافیایی توزیع شده‌اند، قابل استفاده است. شرکتی را در نظر بگیرید که نیاز دارد در تعدادی از نقاط دوردست، شعبی را راه‌اندازی نماید. این فرآیند در حالت فعلی و بدون استفاده از تکنولوژی SD-WAN، مشکلات و زحمات زیادی را به همراه دارد. به عنوان مثال می‌بایست یک تیم متخصص IT به آن شعب اعزام شده و مدت زیادی را صرف بررسی و آماده سازی زیرساخت مورد نیاز و راه‌اندازی نمایند. اما با بکارگیری تکنولوژی SD-WAN و ابزارهایی که ارائه نموده است، این فرآیند بسیار آسان‌تر شده و راه‌اندازی شعب دوردست و نیز مدیریت آن‌ها و ارتباط یکپارچه میان شعب مختلف، بسیار آسان‌تر و بهینه‌تر انجام می‌شود.

تکنولوژی SD-WAN دارای یک سیستم مسیریابی مجازی (منطقی) برای ارتباطات در شبکه‌های WAN است که ارتباطات را در این شبکه تسهیل و بهینه کرده و قابلیت اطمینان را از طریق لینک‌های متعدد ارائه می‌نماید.

مزایای استفاده از تکنولوژی SD-WAN

  • راه‌اندازی و مدیریت لینک‌ها و زیرساختِ WAN و نیز فرآیند راه اندازی و مدیریت شعب نقاط دور را تسهیل می کند.
  • میزان downtime به‌شکل قابل توجهی کاهش می‌یابد زیرا قطعی‌ها به‌صورت اتوماتیک تشخیص داده شده و ترافیک به لینک‌های فعال ارسال می‌شود.
  • قابلیت QoS در این تکنولوژی پشتیبانی می‌گردد.
  • با توجه به راهکارهای اتوماتیک‌سازی همراه با پیکربندی ساده و ابزارهای عیب یابی متمرکز، راه‌اندازی و ارائه سرویس‌هایی مانند فایروال و نیز تخصیص و مدیریت پهنای باند به شعب ساده‌تر می‌شود و نیاز به اعزام نیروهای متخصص به شعب وجود ندارد.
  • امکان تجمیع انواع مختلف لینک‌ها و ارتباطات WAN مانند وایرلس، MPLS، فیبر، VPN ،LTE و غیره به جهت افزایش پهنای باند، وجود دارد.
  • سرعت و عملکرد نرم افزارهای سازمانی با استفاده از قابلیت caching افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا می‌کنند.
  • امکان مانیتورینگ یکپارچه بر بستر لینک‌های WAN مختلف وجود دارد.
  • در تکنولوژی SD-WAN، امکان رمزنگاری کلیه ارتباطات و تبادلات با استفاده از IPsec وجود دارد.
  • بیشتر محصولات SD-WAN از قبل پیکربندی شده‌اند و شما تنها می‌بایست آن‌ها را در network edge خود قرار دهید. همچنین می‌توانید از virtual appliance های SD-WAN در محیط‌های کلاد مانند Amazon AWS نیز استفاده نمایید.

مقالات مرتبط:

SDN چیست؟

SDN چیست؟

White-Box چیست؟

SD-WAN چیست؟

۵ تا از داغ ترین محصولات SDN در سال ۲۰۲۰

نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟

از طریق فرم زیر با ما در ارتباط باشید

درخواست مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره رایگان، اطلاعات خود را وارد نمایید تا در اولین فرصت از اکتوبیت با شما تماس گرفته شود.