ذخیره سازی

در عصر دیجیتال شاهد تولید و پردازش روز افزون اطلاعات هستیم، اطلاعاتی که نقشی حیاتی را برای تک تک ما انسان‌ها ایفا می‌کند. امروزه سرمایه‌های اصلی سازمان‌ها و کسب‌وکارها داده‌های آنان بوده و این موضوع باعث گردیده تا نقش ذخیره سازی اطلاعات به عنوان مهمترین رکن دنیای IT بیش از پیش برجسته گردد. به‌خصوص وقتی به این موضوع فکر کنیم که ممکن است تمام اطلاعات مجموعه در اثر حوادثی مانند سیل، زلزله، جنگ، ویروس‌های کامپیوتری و حتی خطاهای انسانی از بین بروند، به اهمیت نگهداری از اطلاعات پی می‌بریم.

در عصر حاضر حجم دیتا به میزانی زیاد شده که با اصطلاحی با نام ابر داده یا بیگ دیتا مواجه شده‌ایم. بیگ دیتا به معنای دارایی‌های اطلاعاتی یک مجموعه است که دارای دو خصیصه اصلی است. اول اینکه حجم بالا دارند و دوم اینکه با سرعت و تنوع بسیار زیادی تولید می‌شوند.

بر همین اساس انتخاب راهکار مناسب ذخیره سازی برای تمامی سازمان‌ها امری خطیر به حساب می‌آید. سیستم ذخیره سازی می‌بایست بر اساس ماهیت، اهمیت و میزان دسترس پذیری اطلاعات، با دقت بسیار انتخاب گردد تا بتواند پاسخگوی میزان بار کاری (work load) موجود بوده و با افزایش حجم داده‌ها به آسانی قابلیت گسترش پذیری داشته باشد.

خدمات ذخیره سازی اطلاعات

از آنجایی که تجهیزات ذخیره سازی، تجهیزاتی بسیار گران قیمت و حساس می‌باشند، می‌بایست در انتخاب آن‌ها دقت عمل بسیاری به خرج داده شود. عامل‌های بسیاری در تعیین راهکار ذخیره سازی دخیل هستند که باید یک به یک مورد بررسی، آنالیز و مهندسی قرار گیرند تا یک راهکار کارآمد و به صرفه، انتخاب و پیاده سازی گردد.

سیستم‌های ذخیره سازی دارای تقسیم‌بندی‌های مختلفی هستند. در یک نگاه سنتی این سیستم‌ها به سه معماری اصلی زیر تقسیم می‌شوند:

  • DAS (Direct-Attached Storage)
  • SAN (Storage Area Network)
  • NAS (Network-Attached Storage)

اما در یک دهه اخیر به دلیل رشد فزاینده فناوری، نوع جدیدی از تقسیم بندی سیستم‌های ذخیره سازی پا به عرصه ظهور گذاشته‌اند که تعدادی از آن‌ها عبارتند از:

  • Block Storage
  • File Storage
  • Object Storage
  • Unified Storage
  • SDN (Software-defined Storage)

پیچیدگی‌های فنی موجود در هر معماری باعث می‌شود انتخاب درست روش ذخیره سازی برای کسب‌وکارها سخت شود. انتخاب یک روش بهینه با توجه به نوع کسب‌وکار باید توسط یک کارشناس فنی حوزه ذخیره سازی انجام شود.

راهکارهای مجازی ذخیره سازی:

راهکار vSAN

راهکار vSAN

شرکت VMware برای ارائه راهکار Hyper-Converged مربوط به خود، قابلیت vSAN را ارائه داده است که یک Software-define storage است. با استفاده از این قابلیت می‌توانیم از تمامی دیسک‌های داخلی سرورها به عنوان SAN Storage استفاده کنیم. در نتیجه دیگر نیاز به خرید استوریج مجزا برای ذخیره سازی نیست و هزینه‌های سازمان تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. این قابلیت به‌صورت مستقیم در خود هایپروایزر قرار گرفته است و به‌صورت ماژول یا قابلیت جدید، نیازی به نصب شدن ندارد.

vSAN یک تکنولوژی Software Defined Storage است که به معنی مستقل بودن از لایه سخت افزار است، هرگاه شما در شبکه، دارای دیسک‌های متعددی به‌صورت لوکال بودید و می‌خواستید همه آن‌ها را در قالب یک مجموعه مدیریت شده استفاده کنید راهکار vSAN به شما کمک می‌کند.

در اکتومگ راهنمای آموزش vSAN به صورت جامع و کامل آموزش داده شده است و در صورت نیاز می‌توانید از آن برای پیکربندی این سرویس استفاده نمایید. با این وجود متخصصین اکتوبیت با سال‌ها تحربه در زمینه راه اندازی vSAN این آمادگی را دارند تا به شما مشاوره لازم را بدهند.

مقالات مرتبط:

مقایسه استوریج های Block، File و Object

مقایسه استوریج های Block، File و Object

Object Storage چیست

Object Storage چیست؟

استوریج HPE 3PAR

مقایسه SSD و HDD

نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟

از طریق فرم زیر با ما در ارتباط باشید

درخواست مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره رایگان، اطلاعات خود را وارد نمایید تا در اولین فرصت از اکتوبیت با شما تماس گرفته شود.