شبکه های اجتماعیفناوری اطلاعات

فهرست اصطلاحات توییتر

اگر به تازگی عضوی از شبکه اجتماعی توییتر شده اید احتمالاً با یک مشکل بزرگ مواجه شده اید که تصورش را هم نمی کردید و آن این است که خیلی از کلمات فارسی را در توییت های مردم می بینید و متوجه نمی شوید که چه معنی ای دارند. برای همین ما در اینجا این اصطلاحات را برای شما توضیح می دهیم تا راحتتر در این شبکه اجتماعی محبوب با مردم ارتباط بگیرید.

آواتار چیست؟ (Avatar): منظور عکس حساب کاربری است که بعضاً به آن آواتار یا عکس حساب کاربری گفته می‌شود.

بایو چیست؟ (Biography): به همان توضیحات مختصری که در حساب کاربریتان دربارۀ خودتان می‌گویید، گفته می‌شود. بایو یا بیو خلاصه‌شدۀ کلمۀ بایوگرافی است.

تایم‌لاین چیست؟ (Timeline): به صفحۀ اصلی که توییت‌ها را داخل آن مشاهده می‌کنید، گفته می‌شود.

ریتوییت چیست؟ (Retweet): به بازنشر‌کردن محتواها ریتوییت می‌گویند. به ریتوییت «ریت» هم می‌گوییم.

کوت چیست؟ (Quote): درواقع همان ریتوییت است. با این تفاوت که می‌توانید روی آن نظرتان را هم بگویید. البته توییتر عبارت کوت را به عبارت Retweet with Comment به معنی ریتوییت با کامنت تغییر داد.

فیو چیست؟ (Favorite): اسم قدیمی لایک در توییتر است. کلمۀ کامل آن فِیوریت است که خلاصه شدۀ آن فِیو است. از وقتی که توییتر آیکون «قلب» را بجای «ستاره» جایگزین کرد، اسم فیو به لایک تغییر کرد؛ اما افراد بنا به عادت گذشته هنوز در توییتر به لایک، فیو می‌گویند.

فیواستار چیست؟ (Favstar): توییت‌هایی که بیش ‌از ۱۰۰۰ فیو بخورند، اصطلاحاً فیواستار می‌شوند.

منشن چیست؟ (Mention): به پاسخ دادن به توییت‌ها منشن می‌گویند. در واقع همان کامنت‌ گذاشتن است.

رشته توییت یا رشتو چیست؟: قبل از اضافه‌ شدن مومنت به توییتر، افراد توییت‌های داستانی خود را با عناوینی همچون مجموعه توییت، سلسله توییت، رشته توییت (رشتو) توییت می‌کردند. البته با اینکه مومنت به توییتر اضافه شده است، با این حال خیلی‌ها مجموعه توییت نوشتن را به مومنت ساختن ترجیح می‌دهند.

ترند چیست؟ (Trend): به تأثیرات توییت‌ها در رواج یک موضوع و شناخته شدن موضوع، ترند می‌گویند. شما می‌توانید ترند‌های فارسی توییتر را در حساب کاربری ترندیتر که یک ربات است و به تشخیص خودش از وضعیت ریتوییت می‌کند یا سایت‌های Trendsmap ،Keyhole ،TweetReach و Tweet Binder مشاهده کنید.

نود (Nude): ترجمۀ تحت‌الفظی کلمۀ Nude یعنی لخت، برهنه. وقتی می‌گویند: «نود بفرست» منظور این است که طرف مقابل عکس برهنه از خود بفرستد. اصطلاح درست آن در انگلیسی Send Nudes است.

ترول چیست؟ (Troll): به کسانی که در فضای مجازی مطالب بی‌ربط، ناراحت‌کننده، تحریک‌آمیز، فتنه‌انگیز و… را با هدف تحریک و واکنش‌ نشان‌ دادن مخاطبان منتشر می‌کنند، ترول می‌گویند. درواقع آن‌ها از آزاردادن سایرین لذت می‌برند. این اصطلاح می‌تواند هم به شکل اسم برای فرد ترول به کار برده شود و هم به شکل فعل برای خود عمل؛ مثلاً ترول‌ورزی یا ترول‌کردن. پیشنهاد می‌کنم با ترول‌ها بحث نکنید؛ چون خود بحث‌کردن شما به‌معنی پیروزی آن‌هاست!

آواتار تخم‌مرغی: به آواتارهای بدون عکس توییتر، آواتار تخم‌مرغی یا کله‌تخم‌مرغی می‌گویند که منظور همان کاربر تازه‌وارد است. در نسخه‌های قدیمی‌تر توییتر، کاربرانی که تازه حساب کاربری در توییتر ایجاد می‌کردند، عکس تخم‌مرغی به‌جای تصویرشان قرار می‌گرفت و تا زمانی که عکس خودشان را بارگذاری نمی‌کردند، آن عکس باقی می‌ماند.

هدر (Header): منظور عکس کاور حساب کاربری است. به این عکس که پشت عکس اصلی حساب کاربری قرار می‌گیرد، معمولاً هدرفوتو یا کاورفوتو گفته می‌شود.

فالو (Follow): به عمل دنبال کردن افراد، فالو می‌گویند.

فالوئر (Follower): به کسانی که شما را دنبال می‌کنند، فالوئر گفته می‌شود.

فالوئینگ (Following): کسانی که شما آن‌ها را دنبال می‌کنید، فالوئینگ نامیده می‌شوند.

فالوبک (Followback): زمانی که کسی را فالو کنید و او هم شما را فالو کند، به این عمل، فالوبک می‌گویند.

آنفالو (Unfollow): وقتی کسی را فالو می‌کنید و بعد از مدتی دیگر قصد فالوکردن او را ندارید، به این عملِ دنبال‌نکردن، آنفالو گفته می‌شود.

فالوآنفالو کردن: وقتی در یک زمان تعداد زیادی را فالو کنید و آن‌ها به شما فالوبک بدهند و بعد شما شروع به آنفالو‌کردن آن‌ها کنید، به این عمل فالوآنفالو می‌گویند.

هُل‌دادن: یعنی کاربری را ریتوییت‌کردن با هدف اینکه بقیه او را فالو کنند (این موضوع، خیلی ریز به باندبازی برمی‌گردد.) یا یکی از توییت‌های کاربران را ریتوییت‌کردن با هدف اینکه به تعداد افراد بیشتری نمایش داده بشود.

پروتکت (Protect): هنگامی که صفحۀ حساب کاربری شما شخصی باشد، به آن پروتکت یا پرایویت (Private) می‌گویند. وقتی حساب کاربری شما پروتکت باشد، فقط کسانی می‌توانند توییت‌هایتان را ببینند که شما به آن‌ها اجازه داده باشید.

لاک (Lock): وقتی توییتر حساب کاربری شما را بنا به دلایل مختلفی (غیبت طولانی‌مدت، فالو‌کردن پشت‌سر‌هم و…) غیرفعال کند، به این عمل لاک می‌گویند. معمولاً هم وقتی حساب کاربری شما از لاک خارج می‌شود، دو سه روز طول می‌کشد تا فالوئینگ‌های شما مجدداً بارگذاری شود.

دی‌اکتیو (Deactivate): وقتی شما حساب کاربری خود را غیرفعال کنید، به آن دی‌اکتیو می‌گویند.

ریپورت (Report): وقتی توییتی را بدلیل توهین‌آمیز بودن، نژادپرستی و… به توییتر گزارش بدهید، به کار شما ریپورت‌کردن می‌گویند.

ساسپند (Suspended): وقتی کاربران زیادی یک حساب کاربری را به توییتر گزارش کنند، توییتر حساب گزارش شده را بررسی می‌کند و پس از اثبات دلیل، حساب کاربری مدنظر را ساسپند می‌کند. یعنی برای همیشه آن را می‌بندد.

بلاک (Block): وقتی کاربری را مسدود کنید و او نتواند صفحۀ شما را بخواند، به این وضعیت بلاک گفته می‌شود.

آن‌بلاک (Unblock): وقتی کاربری را از حالت انسداد خارج کنید، اصطلاحاً به این عمل آن‌بلاک می‌گویند.

بلاک آن‌بلاک (Block Unblock): وقتی شما نمی‌خواهید کسی را بخوانید و دوست ندارید که او هم شما را بخواند، اول او را بلاک و بعد آن‌بلاک می‌کنید. با این روش ارتباطتان با هم قطع می‌شود. به بیان دیگر انگار به حساب کاربری آن شخص رفته‌اید و خودتان را آنفالو کرده‌اید. بلاک آن‌بلاک را به‌‌اختصار «ب‌آ» یا «ب.ا» هم می‌نویسند.

میوت (Mute): وقتی کسی را فالو کرده‌اید و نمی‌خواهید او را بلاک کنید، اما درعین‌حال نمی‌خواهید توییت‌های او را ببینید، از این روش استفاده می‌کنید.

توییت (Tweet): به محتوایی که ارسال می‌کنید، توییت می‌گویند. درواقع، هم‌معنی با پست‌گذاشتن در سایر شبکه‌های اجتماعی است.

پین توییت (Pin Tweet): به توییتی که در صفحۀ حساب کاربری خود سنجاق می‌کنید، توییت‌پین می‌گویند. این توییت همیشه به‌عنوان اولین توییت صفحۀ شما دیده می‌شود و هرگاه بخواهید می‌توانید آن را تغییر دهید. اگر توییت شما طرفدار زیاد دارد حتماً برای یک مدت آن را پین کنید تا فالوورهای جدیدتان نیز آن را ببینند.

لیست (List): فهرستی از آدم‌هایی است که آن‌ها را فالو نکرده‌اید و نمی‌خواهید فالو کنید، اما می‌خواهید در جریان توییت‌های آن‌ها باشید. توجه کنید که فقط توییت‌های افرادی که صفحۀ حساب کاربری‌شان بصورت عمومی باشد، در فهرست به نمایش گذاشته می‌شود. شما می‌توانید به دو صورت عمومی و خصوصی فهرست درست کنید. فهرست عمومی دردسترس سایر افراد هم هست و آن‌ها می‌توانند فهرست شما را دنبال کنند؛ اما فهرست خصوصی را فقط شما می‌توانید مشاهده کنید.

بوکمارک (Bookmark): زمانی که از توییتی خوشتان بیاید و بخواهید بعداً باز هم آن توییت را بخوانید، می‌توانید آن را بوکمارک کنید. توییت‌های داخل بوکمارک فقط به خود شما نمایش داده می‌شود و دردسترس عموم نیست.

ریکامندیشن (Recommendation): توییتر براساس الگوریتم‌های خاص خودش، مانند کسانی که با آن‌ها اینتراکشن دارید، شماره موبایل و ایمیل کسانی که دارید، موقعیت مکانی و… به کاربرانش توییت و اشخاصی را برای فالوکردن توصیه یا همان ریکامندیشن می‌کند.

تق: به خلاصۀ عبارت «توییت قبلی» می‌گویند. مثلاً وقتی توییتی زده می‌شود و بعد می‌خواهید به توییت قبلی ارجاع بدهید، می‌نویسید #تق.

تب: به خلاصۀ عبارت «توییت بعدی» می‌گویند. مثلاً وقتی می‌خواهید چیزی را اعلام کنید. #تب بیشتر جنبۀ پیش‌خبری دارد.

رتق: به خلاصۀ عبارت «ریتوییت قبلی» می‌گویند. مثلاً وقتی توییتی را ریتوییت کرده‌اید و بعد می‌خواهید دربارۀ آن ویدئویی هم توییت کنید، می‌توانید از عبارت #رتق استفاده کنید.

رتب: به خلاصۀ عبارت «ریتوییت بعدی» می‌گویند. مثلاً وقتی دربارۀ یک توییت توضیحاتی می‌دهید و بعد می‌گویید در ادامه #رتب را ببینید.

فیوکردنِ منشن: وقتی کسی به توییت کس دیگر منشن می‌دهد و نفر سومی منشن او را فیو می‌کند، به این عمل فیوکردنِ منشن گفته می‌شود.

نوتیفیکیشن (Notification): همان اعلان‌هاست. مثلاً وقتی کسی توییت شما را لایک یا ریتوییت می‌کند یا… برای شما نوتیف می‌آید که کدام کاربر در صفحۀ شما چه کار کرده است. نوتیفیکیشن را بصورت خلاصه «نوتیف» هم می‌گویند.

بی‌ نوتیف‌ شدن: کوتاه شدۀ عبارت «بدون نوتیفیکیشن شدن» است. وقتی کسی لیمیت می‌شود یا بنا به دلایل امنیتی حساب کاربری توییترش معلق می‌شود، بعد از برگشت او به توییتر، هر اینتراکشنی که از سمت فالوئرهای او (لایک، ریتوییت و منشن) صورت بگیرد متوجه نمی‌شود و معمولاً بین ۴۸ تا ۷۲ ساعت زمان می‌برد تا حساب کاربری فرد از این وضعیت خارج شود و وضعیت نوتیفیکیشنش درست شود.

اینتراکشن (InterAction): به اثر متقابلی که بین افراد رواج دارد، اینتراکشن می‌گویند. منظور همان لایک یا ریتوییت‌ کردن و … است.

لیمیت (Limit): وقتی شما زیاد فالو، توییت یا لایک کنید، اصطلاحاً لیمیت می‌شوید. چون سرعت این کار زیاد است و عمل شما هم تکرارپذیر است، توییتر به عنوان ربات شما را شناسایی‌ می‌کند و چند دقیقه یا چند ساعتی دسترسی‌تان مثلاً برای توییت‌ کردن متوقف می‌شود که با صبرکردن مشکل برطرف می‌شود.

مومنت (Moment): وقتی قرار است داستانی را در چند توییت تعریف کنید، می‌توانید از قابلیت مومنت‌ ساختن استفاده کنید که پس از توییت‌ کردن مومنت، شکل ظاهری آن، تفاوت‌هایی خیلی جزئی با توییت‌های معمولی دارد.

توییت استورم (Tweetstorm): در واقع همان مجموعۀ توییت است. با این تفاوت که می‌توانید تمام توییت‌های خودتان را از قبل آماده کنید و همه را هم‌زمان با هم بصورت یک توییت اصلی و مابقی توییت‌ها را به ‌عنوان منشن زیر آن توییت ارسال کنید.

دایرکت (Direct): فرستادن پیام شخصی در توییتر را دایرکت می‌گویند.

هشتگ (Hashtag): وقتی قرار است دربارۀ موضوع خاصی بنویسند، از هشتگ استفاده می‌کنند. مثلاً #فناوری. استفاده از هشتگ باعث می شود که بتوانید در آینده فالوورهای بیشتری جذب نمایید.

طوفان توییتری: به اعلام عمومی برای توییت کردن دربارۀ یک موضوع مشخص، طوفان توییتری می‌گویند. در واقع یک قدم عقب‌تر از ترند شدن موضوعی خاص است که کاربرها تلاش می‌کنند آن موضوع ترند بشود. این طوفان‌ها قدرت ترند جهانی شدن نیز دارند. وقتی می‌خواهند طوفان راه بیندازند، می‌گویند فلان هشتگ را همه با هم در طوفان توییتری داغ کنیم. این داغ کردن استعاره از ترند کردن دارد.

ژانر (Genre): وقتی اکثریت افراد دربارۀ موضوعی خاص صحبت کنند، می‌گویند فلان موضوع ژانر شده است.

اسپویل چیست؟ (Spoil): معنی تحت‌الفظی اسپویل یعنی ازبین‌بردن. در زبان فارسی برای مواقعی استفاده می‌شود که یکی دارد موضوعی را جلوجلو لو می‌دهد و هیجان آن را کم می‌کند. دقیقاً مانند کسانی که به سینما می‌روند و فیلمی را می‌بینند و بعد برای شما تعریف می‌کنند و… . مثلاً: «تو رو خدا قسمت جدید گیم‌آف‌ترونز رو اسپویل نکنید.»

کریپی (Creepy): ترجمۀ این اصطلاح، «چندش‌آور» است. کاربرها وقتی از چیزی چندششان می‌شود از این اصطلاح استفاده می‌کنند.

لوزر (Loser): به کسانی که محکوم به باخت هستند، لوزر می‌گویند. ترجمۀ این واژه بازنده است. این واژه برای افرادی که در وضعیت باخت هستند، البته نه لزوماً در مسابقه، به کار برده می‌شود.

کارنت مود (Current Mood): به حس و حال فعلی افراد کارِنت مود می‌گویند. ترجمۀ این کلمۀ انگلیسی خلق و خوی فعلی یا حال فعلی افراد می‌شود.

ایموجی چیست؟ (Emoji): معنی این کلمه به فارسی شِکلک است و در توییتر نیز همین معنی را دارد.

ترن آن (turn on): این عبارت انگلیسی برای چیزی به کاربرده می‌شود که می‌تواند حس جنسی شما را تحریک کند.

ترن آف (turn off): این عبارت انگلیسی برای چیزی به کاربرده می‌شود که می‌تواند حس جنسی شما از بین ببرد.

نسبت توییت (Ratioed tweet): وقتی تعداد منشن‌ها با بار منفی به یک توییت بیشتر از لایک‌ها و ریتوئیت‌هایش باشد، به آن نسبت توییت می‌گویند. البته در توییتر فارسی عموماً اصطلاح دیگری مثل «منشن بیشتر از توییت اصلی لایک خورده» یا «منشن بیشتر از توییت اصلی ریتوییت داره» جا افتاده و بجای این اصطلاح ‌استفاده می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا