دانشنامهمجازی سازی

نگاهی به AWS آمازون

AWS یکی از زیرمجموعه‌های شرکت آمازون است که خدمات پردازش ابری (Cloud Computing) را به افراد، شرکت‌ها و دولت‌ها ارائه می‌دهد. AWS تنها یک پلتفرم محاسبات ابری نیست؛ بلکه طیف گسترده‌ای از خدمات و زیرساخت‌های آی‌تی را فراهم می‌کند.

پلتفرم AWS برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ عرضه شد که تنها شامل تعداد محدودی ابزار و سرویس بود، اما در نهایت در سال ۲۰۰۵ برای استفاده عموم معرفی شد. این محصول رقابت سنگینی با مایکروسافت آژور و گوگل کلاد پلتفرم دارد هرچند که در حال حاضر AWS به عنوان پرچمدار این بخش شناخته می‌شود.

همان‌طور که در شکل زیر مشاهده می‌نمایید، سهم سرویس AWS از درآمدهای سال ۲۰۱۹ آمازون، ۱۲.۵ درصد بوده است:

درآمد AWS آمازون

یکی از دلایل موفقیت و رشد سرویس AWS آمازون، سرعت زیاد خدمات و محصولات آن اما با تاخیر کم و توان خروجی بالا است. انگار این سرویس روی کامپیوتر، سرور و اتاق خودتان قرار دارد. تفاوتی نمی‌کند کجای دنیا باشید و به کدام مرکز داده آمازون وصل می‌شوید، همیشه در دسترس است و هرگز قطعی ندارد. در اصطلاح می‌گویند دسترس‌پذیری و آپ‌تایم سرویس‌های AWS نزدیک به ۹۹.۹۹۹۹۹ درصد است.

زیرساخت ابری AWS به دو دسته Region (ریجن) و Zone (زون) تقسیم می‌شود. هر مکان فیزیکی ریجن در هر کجای جهان شامل چندین زون است. هریک از زون‌ها هم شامل چندین مرکز داده هستند. هر یک از این مراکز داده هم از منبع تغذیه، تجهیزات شبکه، تجهیزات ذخیره‌سازی، اتصالات و هزاران دستگاه اصلی و افزونه تشکیل می‌شوند. هر دستگاه یا قطعه‌ای خراب شود؛ بطور خودکار دستگاه جایگزین فعال و وارد مدار خواهد شد. مشتریان آمازون، سرویس‌ها و محصولات، برنامه‌های کاربردی و داده‌هایشان را روی همین زون‌ها اجرا می‌کنند. قدرت آمازون در ارائه خدمات ابری از همین زیرساخت‌های فیزیکی گسترده در سراسر جهان به‌دست آمده است. هیچ شرکتی در دنیا به اندازه آمازون مرکز داده و تجهیزات زیرساختی برای خدمات ابری ندارد. هر کسب‌وکار با هراندازه و هر محصولی می‌تواند به یکی از این زیرساخت‌ها در نزدیک‌ترین مکان نسبت به دفترش متصل شود و بالاترین سطح کیفی خدمات ابری را دریافت کند.

بد نیست نگاهی هم به طراحی ویژه زیرساخت‌های آمازون بیندازیم تا بیشتر متوجه شویم چرا AWS از هر نظر برای کسب‌وکارها مناسب است. هر ریجن آمازون بطور کامل از ریجن دیگر مجزا و ایزوله است. این نوع طراحی امکان تحمل‌پذیری خطا را افزایش می‌دهد و باعث پایداری بیشتر در خدمات و تجهیزات می‌شود، چون خرابی یک ریجن نمی‌تواند روی دیگری تاثیر بگذارد.

هر زون در یک ریجن می‌تواند بطور کامل، مجزا و ایزوله از دیگر زون‌ها کار کند ولی به زون‌های دیگر از طریق لینک‌هایی با کمترین پهنای‌باند متصل است. ارتباط زون‌ها با یکدیگر نیز به خاطر افزایش دسترس‌پذیری و تحمل‌پذیری خطا است. آمازون به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد خودشان انتخاب کنند که اطلاعات و سرویس‌هایشان را روی کدام ریجن و زون قرار دهند. این انعطاف‌پذیری وجود دارد که یک شرکت بتواند محصولی را روی یک ریجن و خدمات دیگرش را روی ریجن دیگری قرار دهد. کسب‌وکارها بر اساس فاکتورهای مختلفی مانند حوادث طبیعی، حوادث انسانی و موارد دیگر می‌توانند تصمیم‌گیری کنند اطلاعات و محصولات مهم‌ترشان روی کدام ریجن و زون ذخیره شود و فایل‌های پشتیبان‌گیری یا اطلاعات کم‌اهمیت‌تر روی کدام تجهیزات انباشته شوند.

در سال ۲۰۱۹ اعلام شد که AWS بیش از ۲۰ ریجن جغرافیایی در سرتاسر دنیا دارد. که ۷ تای آنها در آمریکای شمالی، ۱ عدد در آمریکای جنوبی، ۶ عدد در اروپا، ۱ عدد در خاورمیانه، ۱ عدد در آفریقا و در نهایت ۸ عدد در آسیا و اقیانوسیه قرار دارند.

کنسول مدیریتی AWS

آمازون برای دسترسی به سرویس AWS یک پنل مدیریتی به نام AWS Management Console دارد. این کنسول بصورت یک پنل مدیریتی تحت وب است که از طریق آن می‌توان به تمام سرویس‌ها و محصولات دسترسی داشت؛ آن‌ها را مدیریت و کنترل و تنظیمات لازم را اعمال کرد. آمازون نسخه موبایل این کنسول را در قالب یک اپلیکیشن منتشر کرده تا مدیران شرکت‌ها بتوانند بطور سریع‌تر و ساده‌تری از طریق موبایل، در هر زمان و مکانی سرویس‌ها و محصولاتشان را کنترل کنند. این کنسول اجازه تعریف حساب‌های کاربری با دسترسی‌های مختلف را برای کسب‌وکارها فراهم می‌کند. امکان ویرایش و پیکربندی خدمات ابری را دارد و می‌توان یک سرویس و محصول را از صفر تا صد با استفاده از آن پیکربندی و تنظیم کرد. امکان جست‌وجو و دریافت اطلاعات بیشتر را به همراه راهنماهای ضروری برای هر بخش دارد. همین‌طور، کاربران AWS می‌توانند کنسول AWSMC را برای خودشان سفارشی‌سازی کنند، میانبرها و دسترسی‌های سریع‌تری بسازند، به سرویس‌های دیگر AWS دسترسی داشته و همیشه منابع تخصیص داده شده به آن‌ها را گزارش‌گیری و ارزیابی کنند.

محصولات و خدمات AWS

AWS تا سال ۲۰۲۰ شامل ۱۷۵ محصول مختلف در زمینه های compute، storage، networking، database، mobile و ابزارهای مختلفی برای برنامه نویسان، مدیریت و  اینترنت اشیاء است. در این میان EC2 و S3 از محبوبترین محصولات AWS می‌باشند. بسیاری دیگر از این سرویس‌ها در دسترسی مستقیم کاربران نمی‌باشند بلکه از طریق API برای برنامه‌نویسان در برنامه‌هایشان استفاده می‌شوند. 

در ادامه محصولات مختلف AWS را مورد بررسی بیشتر قرار می‌دهیم:

Amazon EC2

EC2 معروف‌ترین محصول AWS در بخش Compute است. یک سرویس وب که امکان بهره‌گیری از قدرت محاسباتی روی ابر بصورت امن و مقیاس‌پذیر را فراهم می‌کند. این کامپیوترهای مجازی دقیقاً به مانند کامپیوترهای دنیای واقعی هستند و تمام اجزای سخت‌افزاری مانند CPU، GPU، RAM، HDD و غیره، در آن‌ها نیز موجودند با این تفاوت که شما نمی‌توانید آن‌ها را لمس کنید و تنها از طریق اینترنت به آن‌ها دسترسی خواهید داشت.

با استفاده از این سرویس اصلاً نیازی به درگیر شدن با زیرساخت، سخت‌افزار و نرم‌افزار محاسبات ابری نیست. هر زمان که لازم باشد، امکان افزایش یا کاهش ظرفیت‌های محاسباتی برای شما وجود دارد و در کمتر از یک دقیقه می‌توانند ظرفیت‌های سرویس خود را چندین برابر کنند. EC2 بطور کامل انعطاف‌پذیر و قابل‌کنترل است؛ با دیگر سرویس‌های AWS مانند S3، RDS، VPC و … ادغام و قابل مدیریت است.

Amazon S3

معروف‌ترین سرویس AWS در بخش Storage است. به زبان ساده، یک سرویس ذخیره‌سازی و پشتیبان‌گیری از اطلاعات با پایداری ۹۹.۹۹۹۹۹۹۹۹۹ درصد است. به مشتریان یک رابط کاربری تحت وب تعلق می‌گیرد تا به‌طور ساده اطلاعاتشان را روی سرورهای آمازون ذخیره‌سازی و نگهداری کنند. کسب‌وکارها می‌توانند از S3 برای ذخیره‌سازی اطلاعات حساس اصلی خود استفاده یا اطلاعات پشتیبان‌گیری و بازیابی بحرانی خود را روی آن ذخیره‌سازی کنند. می‌توانند برنامه‌های کاربری خودشان را به‌طور مستقیم به S3 متصل کنند تا اطلاعات تولیدی توسط نرم‌افزارها مستقیم روی این سرویس ذخیره شوند و بعدها توسط برنامه‌های کاربردی دیگر مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند.

Amazon Aurora

یک موتور بانک اطلاعاتی ترکیبی از MySQL و PostgreSQL است. بانک‌های اطلاعاتی تجاری را با بالاترین سرعت و دسترس‌پذیری در اختیار مشتریان تجاری سازمانی قرار می‌دهد تا بتوانند بطور بسیار ساده و کارآمدی اطلاعاتشان را مدیریت کنند. آمازون Aurora بانک‌های اطلاعاتی MySQL را تا پنج برابر بهتر از نظر سرعت، کارآیی، امنیت و دسترس‌پذیری برای مشتریان فراهم می‌کند. سرورهای اجراکننده این بانک‌های اطلاعاتی از دو پردازنده مجازی (vCPU) و چهار گیگابایت حافظه رم آغاز می‌شوند و تا ۳۲ پردازنده مجازی با ۲۴۴ گیگابایت حافظه رم قابل پیکربندی هستند. حجم این بانک‌های اطلاعاتی هم می‌تواند از ۱۰ گیگابایت تا ۶۴ ترابایت متغیر باشد. مشتریان می‌توانند از بانک‌های اطلاعاتی MySQL و PostgreSQL بصورت ترکیبی استفاده کنند و به توان خروجی ۵۰۰ هزار خواندن و ۱۰۰ هزار نوشتن در یک ثانیه برسند. آمازون برای این بانک‌های اطلاعاتی انواع استانداردها و ابزارهای امنیتی و رمزنگاری اطلاعات را تدارک دیده تا کسب‌وکارها از این نظر دغدغه و کمبودی احساس نکنند.

دیگر سرویس‌های بانک اطلاعاتی AWS برای مشتریان عبارتند از RDS و DynamoDB. سرویس RDS امکان راه‌اندازی سریع و ساده یک بانک اطلاعاتی را روی فضاهای ابری فراهم می‌کند. این بانک اطلاعاتی می‌تواند مبتنی بر هر نوع موتور بانک اطلاعاتی از جمله آمازون Aurora ،PostgreSQL ،MySQL ،MariaDB اوراکل و مایکروسافت SQL Server باشد.

AWS Application Discovery Service

این محصول در بخش Migration آمازون قرار داد و امکان ادغام سریع و مطمئن برنامه‌های کاربردی یا سرویس‌ها را روی سرورها یا مراکز داده مختلف فراهم می‌سازد. سازمان‌ها با ADS بدون درگیر شدن با پروسه‌ها، فایل‌ها، پیکربندی سرور و تجهیزات ذخیره‌سازی و تامین منابع سخت‌افزاری و ….، می‌توانند سرویس و خدمات خود را از سکویی به سکوی دیگر منتقل کرده یا چندین بانک اطلاعاتی را با یکدیگر ادغام کنند. امکان انتقال اطلاعات از یک محصول به محصول دیگر بدون از بین رفتن اطلاعات یا سرویس‌های بی‌درنگ وجود دارد و رابط کاربری تحت وب آن کارها را برای مدیران سیستم بسیار ساده کرده است.

Amazon VPC

سازمان‌هایی که دنبال خدمات ابری خصوصی باشند؛ مشتری VPC خواهند بود. این سرویس در بخش Networking and Control Delivery قرار دارد و اجازه می‌دهد کسب‌وکارها یک مکان فیزیکی مجزا و ایزوله روی AWS Cloud برای خودشان پیکربندی کنند. روی این مکان فیزیکی می‌توان ماشین‌های مجازی و منابع مختلفی تخصیص داد و همانند یک سرور فیزیکی از آن بهره‌برداری کرد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا